22 february 2022, 12:30 Folk crafts views 3603
Șeful Direcției Educație: ”În Chișinău există o lipsă foarte mare de cadre”
Photo: iStock
22 february 2022, 12:30 Folk crafts views 3603

Șeful Direcției Educație: ”În Chișinău există o lipsă foarte mare de cadre”

Chișinăul a solicitat anul trecut 400 de tineri specialiști de la Ministerul Educației pentru posturile vacante existente, dar am primit în final doar 125 de specialiști.

Despre aceasta a anunțat șeful Direcției Educație a primăriei mun. Chișinău Andrei Pavaloi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", transmite Noi.md.

El a recunoscut că problema cu privire la personalul în școlile din Chișinău este foarte mare, deoarece mulți învățători din capitală sunt la o vîrstă care deja depășește vîrsta de pensionare.

"Chișinăul s-a adresat anul trecut Ministerului Educației, a cerut 400 de tineri specialiști pentru posturile vacante existente, dar ne-au fost alocate doar jumătate. Aproximativ 200 de cadre au venit în sistemul de învățămînt din Chișinău, iar doar 125 dintre acestea au ajuns în grădinițe și școli. Adică atîția tineri pedagogi am primit din numărul de care avem nevoie", a spus Andrei Pavaloi.

Potrivit lui, ca de obicei, cea mai mare lipsă este de profesori de matematică și fizică, aceștia sunt cei mai solicitați profesori. În același timp, astfel de probleme sînt similare atît în școlile cu predare în limba moldovenească, cît și în cele de limba rusă.

Source: noi.md

Keywords:

profesor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.