07 june 2022, 07:30 Folk crafts views 3001
6 iulie vor fi disponibile în vînzare alte 20 mii de abonamente de călătorie de tip G-6
Photo: tv8.md
07 june 2022, 07:30 Folk crafts views 3001

6 iulie vor fi disponibile în vînzare alte 20 mii de abonamente de călătorie de tip G-6

De mîine, 6 iulie, vor fi disponibile în vînzare alte 20 mii de abonamente de călătorie de tip G-6, pentru călătorii generale, cu perioada de valabilitate de 6 luni, aceste abonamente fiind cele mai solicitate de către călători.

Potrivit primarului general Ion Ceban, prețul acestora este de 972 lei și vor fi accesibile în toate punctele de v înzare anunțate anterior – rețeaua „Moldpresa” și parcurile de autobuze și troleibuze.

„Stocul de abonamente pentru 1 lună și 3 luni este suficient. Totodată, p înă la sf îrșitul săptăm înii curente, 35 de mii de abonamente pentru elevii claselor 1-4 vor fi repartizate la toate instituțiile de învățăm înt, iar elevii vor intra în posesia acestora încep înd cu săptăm îna viitoare.

Iată unde pot fi procurate abonamentele în funcție de categoria de beneficiar: Călătorii generali, studenții și elevii claselor 5-12 procură abonamentele pentru călătorie la punctele de v înzare din rețeaua „Moldpresa” și la parcurile de troleibuze și autobuze.
Pentru a beneficia de facilități, studenții și elevii prezintă carnetul de student/elev.

Elevii claselor 1-4 vor ridica abonamentele anuale în cadrul instituțiilor de învățăm înt în care studiază. P înă vor primi abonamentele, aceștia vor circula gratuit.

Pensionarii, dar și celelalte categorii de populație care beneficiază de călătorii gratuite, conform legislației în vigoare, vor călători gratuit în transportul public, la prezentarea documentului permisiv.

 Personalul din domeniul medical, care activează în instituțiile medicale municipale, solicită abonamentele de la instituțiile în care activează.

Personalul din domeniul învățăm întului, care activează în instituțiile municipale, solicită actul permisiv la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în baza căruia pot procura abonamentul cu preț redus de la Regia Transport Electric Chișinău.

Copii de familii monoparentale solicită actul permisiv la Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în baza căruia vor procura abonamentul cu preț redus de la Regia Transport Electric Chișinău.

Familiile cu mulți copii (3 și mai mulți copii minori) solicită actul permisiv la Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în baza căruia vor procura abonamentul cu preț redus de la Regia Transport Electric Chișinău.

Agenții economici vor face comandă prealabilă la Regia Transport Electric Chișinău, p înă în data de 10 a fiecărei luni, care precedă perioada solicitată de valabilitate a abonamentului”, a declarat Ceban.

Amintim că timp de 4 zile de la schimbarea tarifului, deja peste 35 de mii de abonamente au fost procurate.

Prețurile abonamentelor pentru fiecare categorie de cetățeni pot fi găsite aici.

Lista punctelor de vînzare a abonamentelor poate fi găsită aici.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
982 locuitori

Podgoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Podgoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 982 de oameni. Satul Podgoreni a fost menționat documentar în anul 1654.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.