07 june 2022, 15:00 Folk crafts views 2753
Reforma învățămîntului scoate Sindicatul Universității Agrare la protest
Photo: uasm.md
07 june 2022, 15:00 Folk crafts views 2753

Reforma învățămîntului scoate Sindicatul Universității Agrare la protest

Sindicatul Universității Agrare din Moldova anunță un protest în fața Guvernului R. Moldova. Potrivit unui anunț făcut de universitate, protestul va avea loc mîine, 7 iulie, transmite Știri.md.

Acțiunea este întreprinsă în legătură cu intenția Ministerului Educației de a implementa reforma învățămîntului. Mai exact Universitatea Agrară, dar și alte trei instituții, ar urma să treacă în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.

Reamintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației a prezentat publicului spre discuție noul său concept de reformare a învățămîntului superior.

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și cîteva institute de cercetări.

Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.