22 july 2022, 14:00 Folk crafts views 2792
„Am fost obligat să achit!”: Un pensionar, luat pe sus de o taxatoare
22 july 2022, 14:00 Folk crafts views 2792

„Am fost obligat să achit!”: Un pensionar, luat pe sus de o taxatoare

Un pensionar din orașul Ialoveni, suburbie a capitalei, a fost obligat de taxatoare să achite șase lei pentru o călătorie cu troleibuzul în capitală. Primăria Chișinău nu-și poate explica acest lucru și spune că „toți pensionarii care sînt în municipiul Chișinău merg gratis”.

Bărbatul a urcat în troleibuzul 17 și prezentînd legitimația de pensionar, i s-a solicitat achitarea călătoriei. Omul s-a arătat deranjat și, într-o postare pe rețelele de socializare, a spus că va depune o plîngere.

Contactat de Noi.md, Vasile Chirilescu, şeful Direcţiei relaţii publice şi buget civil, a declarat că: „Toți pensionarii care sînt în municipiul Chișinău merg gratis. La etapa aceasta este așa, apoi vom veni cu informații ulterioare, dacă vor fi schimbări. Pînă în septembrie, va fi elaborat un regulament cu privire la modul de călătorie a pensionarilor în transportul public”.

Din 1 iulie 2022, a intrat în vigoare noul tarif la transportul public din Chișinău. Pasagerii plătesc şase lei pentru o călătorie cu troleibuzul, autobuzul sau microbuzul. Pînă se va epuiza stocul existent, călătorii vor primi cîte trei bilete de doi lei pentru un drum cu autobuzul, troleibuzul sau microbuzul.

Pensionarii din Chișinău nu sînt afectaţi de această scumpire. De la începutul acestei luni, ei călătoresc doar prezentînd legitimaţia de pensionar. Potrivit noii decizii a municipalităţii, peste jumătate din pasagerii transportului public de la Chişinău vor călători gratuit. De acest privilegiu vor beneficia invalizii, copiii de pînă la şapte ani şi elevii claselor primare dar şi toţi funcţionarii cu statut special.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.