29 august 2016, 11:35 views 6617
Incendiu de proporţii la Basarabeasca
29 august 2016, 11:35 views 6617

Incendiu de proporţii la Basarabeasca

Un bloc de locuit din orașul Basarabeasca a luat foc ieri după-amiază. Focul a izbucnit din cauza unui aragaz pornit, lăsat nesupravegheat de o femeie.La faţa locului s-au deplasat cinci echipe de pompieri şi salvatori. Flăcările au distrus trei apartamente de la etajul doi şi acoperişul clădirii. Nimeni nu a avut de suferit.

Cauza incendiului ar fi neglijenţa unei gospodine care a uitat mâncarea pe foc. În imobilul cu două etaje locuiau opt familii. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu au unde să se ducă.

"Unde o să mergeţi acum? – Nu ştiu, în stradă o să stăm. Avem o bucătărie în preajmă şi o să dormim acolo. Unde să mergem? Nimeni nu are nevoie de noi", a spus o locuitoare.

"Nu putem să locuim în apartament, pentru că acoperişul e distrus. Pereţii sunt încă uzi, picură apa din tavan", a explicat o femeie.

"Noi nu eram acasă. Fiul a venit şi a văzut că iese fum. Au ars dulapul cu haine şi televizorul. Totul a ars", a declarat o altă persoană.

Primarul oraşului a declarat că sinistrații vor fi cazați, temporar, într-o clădire din localitate.

"Oamenii vor fi repartizaţi în alt imobil. Noi am identificat primele soluţii. 01:21 Unii dintre ei o să meargă la rude", a precizat Valentin Cimpoieş, primarul oraşului Basarabeasca.

Reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale urmează să stabilească pagubele provocate de incendiu: "Practic a ars acoperişil total. De la nivelul întâi au fost evacuate, mai sunt patru apartamente, bunurile material au fost evacuate."

Potrivit autorităţilor locale, blocul a fost construit acum 60 de ani.

Source: www.publika.md

Keywords:

incendiu , locuință

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.