08 october 2017, 12:40 views 5730
Lupta cu comercianții stradali din zona Gării continuă
08 october 2017, 12:40 views 5730

Lupta cu comercianții stradali din zona Gării continuă

Reprezentanții Primăriei Chișinău informează că deja a treia săptămînă teritoriul din preajma Gării (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți.

Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche, 25. Pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, a precizat că majoritatea vînzătorilor ambulanți, circa 300 de persoane, s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecînd să vîndă în piață. Alți circa 30 de comercianți s-au declarat împotrivă.

Funcționarul a mai spus că administrația pieței "Agrovista" deocamdată nu percepe niciun fel de plăți de la vînzătorii de vechituri. Dar pentru viitor s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane socialmente vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vînzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

În context, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atît sanitare, cît și pentru activitatea comercială.

În altă ordine de idei, Nistor Grozavu i-a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect", Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sînt amenajate 44 de piețe comerciale.

Source: noi.md

Keywords:

lupta , comert , Gara Feroviară

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1412 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Temeleuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Călărași și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1412 oameni. Satul Temeleuți a fost menționat documentar în anul 1443 cu denumirea Vrabia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.