28 may 2018, 15:20 views 11386
În Chișinău vor fi amenajate stații speciale pentru parcarea mașinilor de taxi
28 may 2018, 15:20 views 11386

În Chișinău vor fi amenajate stații speciale pentru parcarea mașinilor de taxi

În timpul apropiat în capitală vor apărea locații special amenajate pentru staționarea mașinilor de taxi.

Aceste parcări se vor deosebi de parcările treolebuzelor prin marcaje rutiere specifice, iar zona va fi în culoare galbenă. Un anunț în acest sens a fost făcut de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit consilierilor, acest proiect va fi unul pilot, iar dacă ideea va fi una de succes, în capitală vor fi amenajate aproximativ 50 de zone pentru staționarea automobilelor de taxi. Codreanu susține că trebuie de cooperat cu poliția, deoarece este un risc că în aceste stații să se parcheze oricine, nu doar taximetriști.

„Deseori și în stațiile pentru transportul public mașini de taxi parcate, ceea ce este un disconfort. Au fost identificate 25 de locații, eu am solicitat la etapa inițială să fie cinci astfel de zone", a menționat primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Cît despre cheltuielile suportate, șeful Direcției transport public și căi de comunicații, Vitalie Butucel, a declarat că costurile nu vor fi foarte mari, deoarece zonele vor fi marcate prin indicatoare rutiere care sunt deja, iar în caz de necesitate se vor aplica marcaje cu vospea.

 

Source: unimedia.info

Keywords:

taxi , parcare , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1768 locuitori

Hirişeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Hirişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1768 de oameni. Satul Hirișeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.