29 august 2018, 12:50 views 8640
Restaurantul „Doina”. Ultima sesiune foto (Foto)
29 august 2018, 12:50 views 8640

Restaurantul „Doina”. Ultima sesiune foto (Foto)

„E posibil ca aceasta să fie ultima sesiune foto a Restaurantului „Doina". Foarte curînd acesta nu va exista. Urmează să fie demolat ca şi multe alte obiecte demne și semnificative ale Chișinăului".

Astfel a comentat, pe blogul său, jurnalista TV Elena Levițkaia-Pahomova fotografiile unuia dintre cele mai renumite restaurante din Chișinău.

În curînd pe locul acestuia va fi înălțată o clădire nouă. Începînd cu mijlocul anilor '70 ai secolului trecut acesta era locul potrivit de odihnă pentru locuitorii orașului. Potrivit spuselor lui Leviţkaia-Pahomova, în anul 1979 a apăru filmul „Zdravsvuite, ia priehal!" (Bună ziua, am venit!), una dintre scenele căruia a fost filmată în incinta Restaurantului "Doina".

Reportajul foto a fost realizat împreună cu designerul Oxana Şişko-Kozîrskaia. După cum scrie jurnalista TV, li s-a permis să examineze în incinta restaurantului gol tot ceea ce era deschis. S-au dovedit a fi deschise terasa și Sala mare. Judecînd după fotografiile vechi, putem considera că instituția arată aproape de felul în care a arătat inițial. Sînt multe sculpturi în lemn, ornamente din ghips: fructe, legume și păsări, covoare naționale pe pereți. În general, aceasta este o stilizare și, în opinia autoarei blogului, este una foarte reușită. Decorul Sălii mari constă dintr-un panou de ceramică „Joc". „Eu împreună cu Oxana nutrim sentimente dintre cele mai frumoase pentru panourile de proporţii, dar și cele de dimensiuni mai mici, iar aici sînt lucrări, dureros de dragi şi apropiate inimilor noastre, executate de cunoscuţii autori: Luiza Ianţen, Nelli Sajin și Anatolie Siliţki. Aceștia sînt CORIFEI".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: sled.md

Keywords:

restaurant , doina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
239 locuitori

Butuceni este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Orhei şi la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 239 de oameni. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.