21 march 2019, 16:10 views 15279
Cum arată cimitirul evreiesc din Chișinău după tăierea copacilor (Video)
21 march 2019, 16:10 views 15279

Cum arată cimitirul evreiesc din Chișinău după tăierea copacilor (Video)

Portal Noi.md prezintă un videoclip unic realizat cu drona, care vă permite, de la înălțimea zborului de pasăre, să vedeți cum arată cimitirul evreiesc din Chișinău după tăierea copacilor.

Trebuie remarcat faptul că, în timpul procesului de tăiere, mulți copaci răniți au căzut direct pe pietrele funerare, din care cauză aproximativ 100 dintre ele au fost deteriorate, inclusiv pietrele funerare ale victimelor pogromului evreiesc din 1903.

Șeful Agenției de Inspecție și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a promis că mormintele distruse vor fi restaurate. Potrivit lui, stricarea pietrelor de mormînt a fost un sacrificiu justificat, pentru că dacă muncitorii ar fi încercat să taie copacii altfel, unul dintre ei ar fi suferit.

Cimitirul evreiesc din Chișinău a început să fie restaurat din toamna anului 2018. El ar fi trebuit, printre altele, să fie curățat de tufișuri și ramuri. În general, proiectul de reabilitare a cimitirului evreiesc se află încă în stadiul de dezvoltare.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , cimitir

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.