17 april 2019, 14:20 views 13976
Piața centrală și Autogara vor fi patrulate zilnic de polițiști
17 april 2019, 14:20 views 13976

Piața centrală și Autogara vor fi patrulate zilnic de polițiști

Agenții Inspectoratului Național de Patrulare vor efectua începînde de astăzi acțiuni de patrulare și control în perimetrul Autogării și a Pieței Centrale.

Acțiunea se defășoară cu scopul de a sancționa transportatorii care activează ilegal, dar și nu a admite parcarea microbuzelor în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere, care creează dificultăți în traficul rutier.

Problema transportului ilegal din preajma Autogării Centrale, și anume străzile Columna, Tighina (în perimetrul Pieței Centrale) a fost discutată la ședință de lucru care la care au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, ai Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), ai Inspectoratul Național de Patrulare (INP), ai Serviciul Fiscal de Stat.

Chiar dacă sînt instalate indicatoarele rutiere, care semnalează că parcarea în zona respectivă este interzisă, șoferii ignoră aceste semnale și continuă să parcheze în mod arbitrar. Este important să fie instituit un post mobil de către colegii de la ANTA și INP, pentru a combate atît prezența taximetriștilor iliciți cît și a unităților de transport parcate ilegal", a menționat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Serghei Bucataru.

În perioada Sărbătorilor Pascale, cînd fluxul de călători este mult mai mare decît în zilele obișnuite va fi instituit un grup special de lucru format din echipe INP, Serviciul Fiscal, ANTA care vor stopa transportul ilegal în preajma Autogării Centrale.

Autoritățile îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care activează în cadrul legal.

Source: noi.md

Keywords:

piata , Chisinau , politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1105 locuitori

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1105 locuitori. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.