08 june 2019, 16:40 views 2247
700 de lei pentru elevi din familii defavorizate
08 june 2019, 16:40 views 2247

700 de lei pentru elevi din familii defavorizate

6300 de familii defavorizate din Chișinău care educă copii de vîrstă școlară vor primi ajutoare materiale unice, în valoare de 700 de lei, pentru pregătirea elevilor către noul an de studii, notează Noi.md.

Beneficiarii de ajutor material sînt familiile fără venituri sau cu venituri mici, conform minimului de existență: familiile cu 3 și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore / curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în cîmpul muncii). Aceștia au fost selectați în baza listelor perfectate de instituțiile de învățămînt, coordonate cu Direcțiile educație, tineret și sport din sectoare.

Anul de studii 2019-2020: a fost stabilit orarul vacanțelor

Ajutorul material este destinat persoanelor cu domiciliul / reședința în municipiul Chișinău, care educă copii cu vîrsta de pînă la 18 ani.

Plățile pot fi ridicate de la data de între 6 august și 2 noiembrie 2019, prin intermediul oficiilor Î.S. „Poșta Moldovei".

Source: noi.md

Keywords:

elevi , ajutor material

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
617 locuitori

Teleşeuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teleşeuca și Teleşeuca Nouă. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 617 oameni. Satul Teleșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.