08 august 2019, 10:30 views 5221
Perioada furturilor din locuințe coincide cu cea a concediilor
08 august 2019, 10:30 views 5221

Perioada furturilor din locuințe coincide cu cea a concediilor

Luna august nu e doar perioada concediilor ci şi cea a... spargerilor de locuinţe. Cele mai multe furturi comise în perioada vacanţelor se înregistrează în mediul urban.

Potrivit poliţiei, în perioada similară a anului trecut, numai în Chişinău s-au comis 307 spargeri de case şi apartamente. În majoritatea cazurilor, făptașii sînt persoane cu vîrste între 20 şi 35 de ani şi nu sînt locuitori ai Capitalei.

Aceștia vin în municipiul Chişinău doar pentru a săvîrși infracțiunea în speranța că vor scăpa nepedepsiţi. Poliţiştii îndeamnă oamenii să fie mai discreţi în activitatea de pe reţelele de socializare. De multe ori hoţii îşi vînează victimile pe facebook, pentru că sesizează lipsa stăpînilor de acasă. "Este foarte uşor să pleci peste hotare, dar să nu plasezi această informaţie că eu sînt deja în aeroport şi plec pe o perioadă anumită peste hotare. Cei care intenţionează să plece este foarte bine să discute cu rudele cu vecinii ca să supravegheze apartamentul.

Dacă sînt lucruri de preţ, la fel, le pot transmite aceloraşi rude. Pot instala un sistem de alarmă care nu este atît de costisitor", a spus şeful de secţie, IGP, Dorel Nistor. Şi Inspectoratul Naţional de Patrulare are o recomandare deoarece în august cei mai mulţi moldoveni revin acasă de peste hotare, iar mulţi nu respectă regulile de circulaţie. Poliţiştii solicită conducătorilor auto să fie vigilenţi şi să adapteze viteza la condiţiile de drum, pentru a evita producerea de accidente. Anul acesta, doar din cauza vitezei, în țara s-au produs 376 de accidente rutiere soldate cu 53 de morţi şi 475 de răniţi.

Source: publika.md

Keywords:

locuință , furt , concediu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.