21 january 2020, 12:02 views 3334
Cînd Aeroportul Chișinău va reveni în proprietatea statului?
21 january 2020, 12:02 views 3334

Cînd Aeroportul Chișinău va reveni în proprietatea statului?

Pe parcursul unei perioade scurte de timp, compania care administrează aeroportul din capitală și-a schimbat beneficiarii de mai multe ori. Experții vorbesc despre faptul că concesionarii ar fi interesați să realizeze un număr mai mare de tranzacții, pentru a complica demonstrarea încălcărilor și rezilierea ulterioară a contractului.

Noul beneficiar se poziționează ca un cumpărător de bună credință, gata să-și apere drepturile și interesele în instanțele internaționale. Iar Moldova consideră că situația nu este așa de univocă și un șir de încălcări ale legislației trebuie examinate în contextul dreptului penal, în special privind legătura dintre "jaful secolului" și un șir de tranzacții dubioase și investiții care țin de Aeroportul Chișinău.

Majoritatea experților și a comentatorilor consideră că aeroportul trebuie să fie reîntors statului, ca obiect strategic care asigură securitatea lui. Raportul final privind evaluarea activității companiei-concesionar este așteptat la 1 februarie. Autoritățile așteaptă argumente suplimentare ce confirmă că investitorul nu folosește propriile surse financiare și nu îndeplinește angajamentele investiționale prevăzute de acordul de concesiune.

În plus, în următoarele 20 de zile, Agenția Proprietății Publice, care acționează în calitate de reclamant în dosarul rezilierii contractului de concesiune, va trebui să corecteze neconcordanțele din declarația de revendicare. După aceea, instanța de la Chișinău va putea începe procedura în baza litigiului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.