17 february 2020, 11:30 views 3150
Termoelectrica explică de ce facturile la căldură sînt mai mari ca pensia
17 february 2020, 11:30 views 3150

Termoelectrica explică de ce facturile la căldură sînt mai mari ca pensia

Valul de scumpiri continuă, iar moldovenii trăiesc din ce în ce mai greu. Deşi iarna este una blândă, fără zăpadă, facturile pentru căldură arată contrariul.

Potrivit datelor, în medie, pentru un apartament cu o odaie, locuitorii capitalei vor scoate din buzunar între 1000-1400 de lei.

Reprezentanţii Termoelectrica se justifică şi declară că perioada de facturare a fost mai mare, motiv pentru care consumatorii vor achita mai mult pentru luna ianuarie, dar în februarie facturile vor fi mai mici. Astfel, dacă în 2019, perioada de facturare era de 29 de zile, atunci în acest an, oamenii vor trebui să achite căldura pentru 32 - 36 de zile.

"În luna februarie perioada va fi mai mică şi facturile respectiv vor fi mult mai mici. Toate blocurile din municipiul Chişinău sunt contorizate, 100 procente, este un proces transparent.

Noi sîntem deschişi, oricine din persoane poate să se adreseze la Termoelectrica să le demonstrăm calculul pe zile, pe ore şi arhiva electronică a fiecărui contor", a afirmat directorul comercial Termoelectrica, Victor Puiu.

Potrivit Termoelectrica, în ianuarie, consumatorii care au un apartament cu o suprafață de până la 50 de metri pătraţi trebuie să achite pentru încălzire, în medie, circa 850 de lei, iar locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 şi 100 de metri pătraţi - circa 1.300 de lei.

Source: noi.md

Keywords:

factura , incalzire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.