25 february 2020, 11:00 views 4069
Cum a devenit ”legală” construcția de pe bulevardul Traian (Doc)
25 february 2020, 11:00 views 4069

Cum a devenit ”legală” construcția de pe bulevardul Traian (Doc)

Portalul Noi.md a intrat în posesia hotărîrii judecatorești prin care a fost înregistrat bunul imobil de pe bulevardul Traian 5/3, restaurantul „La Vista”, care a fost construit pe un segment de trotuar.

Deși sectorul de drum la care ne referim este destinat circulației pietonilor, acest lucru nu a împiedicat agentul economic să acapareze o parte din trotuar.

Pe documentul care a făcut posibilă înregistrarea imobilului și-a pus semnătura magistratul Judecătoriei Botanica, Stelian Teleucă, care în prezent activează la Curtea de Apel.

Astfel, prin hotărîrea emisă la 26 martie 2014, instanța a constatat faptul de posesiune, folosință și dispoziție a bunului imobil în drept de proprietate de către SRL „V. - O.”, conform planurilor geometrice întocmite la 5 aprilie 2013. Această hotărîre a servit ulterior drept temei pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra edificiului.

Un semnal de alarmă în legătură cu acest caz au tras și organizațiile de mediu, care se arată nedumerite cum a fost posibilă acapararea spațiului public și distrugerea unei zone verzi a orașului. Ecologiștii presupun că în zonă au avut loc și defrișări de arbori, pentru a face posibilă ridicarea construcției.

Subiectul a avut un ecou puternic și pe rețelele de socializare. Internauții au anunțat că vor iniția o petiție pentru a cere pedepsirea administratorilor localului și a judecătorilor care au permis înregistrarea clădirii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.