25 february 2020, 18:30 views 6072
Cum „luptă” Aeroportul Internațional Chișinău cu noul coronavirus
25 february 2020, 18:30 views 6072

Cum „luptă” Aeroportul Internațional Chișinău cu noul coronavirus

Administrația Aeroportului Internațional Chișinău anunță că sînt întreprinse toate măsurile de siguranță sanitară necesare pentru prevenirea apariției și răspîndirii noului coronavirus.

Astfel, potrivit unui comunicat al companiei, în aeroport sînt puse la dispoziția pasagerilor instalații cu soluție dezinfectantă pentru mîini. „Serviciul de cleaning are grijă să utilizeze soluțiile necesare pentru dezinfectarea și curățarea tuturor spațiilor în vederea minimizării riscurilor aferente răspîndirii infecțiilor. Totodată, toate departamentele în mod obligatoriu sînt asigurate cu șervețele și lichid antibacterial, respiratoare și mănuși de unică folosință. Bagajul pasagerilor și în special destinația Italia se prelucrează pe bandă cu lichid antibacterial – după care se eliberează pasagerilor. La rîndul lor, operatorii de bagaj lucrează cu măști și mănuși de cauciuc", susțin reprezentanții Aeroportului, transmite NOI.md cu referire la radiochisinau.md.

De asemenea, companiile Air Moldova și Fly One au anunțat că toți membrii echipajului (însoțitorii de bord și piloții) vor purta măști faciale de protecție la toate cursele în mod obligatoriu. La fel, în timpul deservirii pasagerilor și la verificarea boarding pass-urilor, angajații companiilor vor purta mănuși de unică folosință. După verificarea boarding pass-urilor, însoțitorii de bord vor prelucra mîinile cu soluție dezinfectantă și vor oferi la toți pasagerii șervețele dezinfectante.

În zona Sosiri, Poliția de frontieră verifică toți pasagerii care ajung în țară cu ajutorul celor 2 termo-scanere, care detectează temperatura corpului, pentru a depista călătorii suspecți de infectare cu virusul respectiv.

Source: radiochisinau.md

Keywords:

Chisinau , coronavirus , aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1420
Populația:
1313 locuitori

Orașul Bucovăţ este o localitate din raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia orașului constituia 1313 locuitori. A fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.