31 october 2020, 15:15 views 2209
Lacul din parcul „La Izvor” s-a îmbogățit cu mai mult pește (VIDEO)
31 october 2020, 15:15 views 2209

Lacul din parcul „La Izvor” s-a îmbogățit cu mai mult pește (VIDEO)

Schimbările mari în capitală continuă! Astăzi, datorită primăriei municipiului Chișinău și companiei „Daac Hermes”, lacul din parcul „La Izvor” a fost îmbogățit cu două tone de pește .

Primarul capitalei, Ion Ceban, este convins că, în scurt timp, parcul „La Izvor” va deveni una dintre cele mai frumoase atracții din Chișinău. Acesta a mulțumit partenerilor, care îl susțin în marile proiecte de modernizare a capitalei.

„Cu ajutorul companiilor, inclusiv al companiei Daac-Hermes, a fost făcută această donație de 2 tone de pește și a încă unei tone și jumătate care urmează să fie plasată în acest lac. Este un prim experiment, am discutat și cu specialiștii, care ne spun că ar putea să favorizeze fauna și flora din lac la propriu, dar, pe de altă parte, și curățarea lacului de aceste specii de pești. Este al doilea lac în care intervenim în acest fel. Urmează Valea Morilor, apoi celelalte lacuri din capitală. Sper că putem da o viață nouă tuturor lacurilor. Avem lacuri extraordinare, pe care trebuie să le punem în valoare. În acest parc încă se lucrează, iar în viitoruul cel mai apropiat vom avea cea mai mare plajă din municipiul Chișinău. Vrem ca lacurile din capitală să fie curate și practicabile inclusiv în perioada sezonieră”, a declarat edilul capitalei.

Președintele companiei „Daac Hermes”, Vasile Chirtoca, spune că este mîndru să sprijine asemenea proiecte, mai ales că parcul „La Izvor” este locul în care și-a petrecut cea mai mare parte a timpului său liber și de care îl leagă multe amintiri frumoase.

„Anual, compania noastră cheltuie în jur de 10 milioane de lei în scopuri caritabile. Sînt proiecte dorite de oameni, iar noi nici în cele mai grele momente nu le-am abandonat. Acum cîțiva ani, i-am promis primarului general, care s-a apucat să modernizeze acest parc, că îl vom susține. Acest parc este parcul tinereții mele, pentru că în acest sector am lucrat tot timpul, chiar și acum. Aici mi-am cunoscut viitoarea soție, aici m-am plimbat cu barca, tot aici mi-am adus copiii la plimbare, de aceea eu susțin schimbările începute aici. Îl susțin pe primar în tot ce vrea să facă, astfel încît parcul „La Izvor” să devină unul în care să te poți odihni, dar și pescui”, a menționat Vasile Chirtoca.

Și pretura sectorului Buiucani a mulțumit companiei Daac-Hermes pentru această inițiativă, care contribuie și mai mult la modernizarea parcului.

De precizat că, pe 1 octombrie curent, a fost populat cu 950 kg de puiet de pește și lacul din Parcul ,,Dumitru Rîşcanu”, din sectorul Rîşcani al capitalei.

Source: noi.md

Keywords:

lacuri , pesti , primaria , DAAC Hermes

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.