26 january 2021, 14:00 views 3611
Chirtoca: Nu trebuie să ne ocupăm de politică ci doar de problemele orașului
26 january 2021, 14:00 views 3611

Chirtoca: Nu trebuie să ne ocupăm de politică ci doar de problemele orașului

Replici tăioase au răsunat astăzi în debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Mărul discordiei a servit o hotărîre anterioară a CMC privind amplasarea stațiilor PECO în Chișinău, votată în august 2020.

„A fost votată chiar de mine și o mai mare incompetență nu am văzut. Această decizie contravine unei Hotărîri de Guvern”, a declarat Corneliu Pîntea, consilier al Partidului Unității Naționale.

La 100 de mii de locuitori avem un coeficient foarte mare de stații PECO. Acest lucru trebuie oprit”, a declarat Valerii Klimenco, consilier Partidul Șor.

„De fapt decizia asta și urma să stabilească și să aducă multă claritate în această problemă”, a replicat Pîntea.

În urma schimbului de replici cu un îndemn de a lucra pentru locuitorii orașului a venit consilierul PSRM, Vasile Chirtoca.

„Aici nu trebuie să ne ocupăm de politică ci doar cu problemele orașelor. Nu să ne uităm nici din dreapta și nici din stînga. Vreau să vă atrag atenția că Comisia care se ocupă cu problemele construcțiilor tot timpul trage atenția la valoarea proiectului de decizie care tinde să fie supus discuțiilor publice. Proiectul domnului Pîntea este bine venit dar el trebuie totuși să fie completat, să îl trimitem la reexaminare dar cu careva completări. Cred că noi vom pregăti alt proiect de decizie și îl vom propune pentru examinare Consiliului cu respectarea tuturor formalităților”, a declarat Vasilii Chirtoca.

Source: noi.md

Keywords:

Vasilii Chirtoca , CMC

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.