03 april 2021, 12:00 views 4909
Asigurarea cu transport spre Chișinău rămîne o prioritate pentru locuitorii din suburbii
03 april 2021, 12:00 views 4909

Asigurarea cu transport spre Chișinău rămîne o prioritate pentru locuitorii din suburbii

Conform sondajului on-line lansat de Primăria municipiului Chișinău, principala problemă sesizată de locuitorii din suburbiile municipiului Chișinău o reprezintă asigurarea transportului tur/retur către capitală, transmite MOLDPRES.

Sondajul are drept scop stabilirea priorităților de dezvoltare a acestor localități cu contribuția financiară a municipalității. Astfel, circa 33,53 la sută din locuitorii din suburbiile orașului au identificat asigurarea transportului tur/retur către capitală ca fiind o prioritate.

La finele acestei săptămîni, procesul de stabilire a priorităților pentru dezvoltarea suburbiilor capitalei se va încheia. Locuitorii comunelor suburbane mai pot vota doar pînă la data de 7 martie.

Pînă în prezent, în topul preferințelor locuitorilor din suburbii se atestă: transportul spre Chișinău (tur-retur) 33.53%; apeduct/canalizare 23.15%; drum de acces spre suburbie 19.07%; reparații în școli/grădinițe 14.10%; reparația căminului cultural din localitate 1.73%.

Colectarea datelor despre proiectele care ar trebui dezvoltate în localitățile din componența municipiului a fost lansată de municipalitatea Chișinău la data de 20 februarie, pentru asta fiind lansat site-ul www.suburbii.chisinau.md. Pentru dezvoltarea localităților din componența municipiului, Primăria Chișinău a alocat, pentru al doilea an, suma de 100 milioane de lei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , suburbie , transport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.