04 june 2021, 12:10 views 2720
Pînă la sfîrșitul anului, cel puțin 2 piețe municipale pot apărea în sectoarele Chișinăului
04 june 2021, 12:10 views 2720

Pînă la sfîrșitul anului, cel puțin 2 piețe municipale pot apărea în sectoarele Chișinăului

Pînă la sfîrșitul anului, cel puțin 2 piețe municipale pot apărea în sectoarele Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Primarul capitalei a menționat că piețele actuale din sectoare sînt private, iar proprietarii multora dintre ei vor să le închidă.

„Primăria nu are dreptul să opereze pe teritoriul privat. Dar trebuie să oferim oamenilor o alternativă. Dacă o piață se închide, atunci ar trebui să apară alta”, a spus Ceban.

La rîndul său, viceprimarul Inga Ionesi a spus că conceptul de modernizare a pieței centrale prevede studierea posibilității de a crea sucursalele sale, și anume piețele agroalimentare municipale, în sectoarele capitalei.

Ion Ceban a cerut acțiuni mai rapide și concrete în această direcție, împreună cu pretorii sectoarelor, care vor trebui să ofere locuri pentru amplasarea piețelor. De asemenea, este necesar să se dezvolte un concept în care să fie elaborate toate aspectele.

 „Aceste piețe ar trebui să fie civilizate și moderne și ar trebui curățate în fiecare zi la sfîrșitul lucrărilor. Pretorii, împreună cu administrația funciară, trebuie să stabilească locurile pentru piețe, iar pînă la sfîrșitul anului este necesar să se deschidă cel puțin două astfel de piețe, cel puțin în acele sectoare în care există o cerere pentru acestea. Rîșcani și Botanica, de exemplu, cer deschiderea piețelor”, a punctat Ion Ceban.

Primarul general a cerut viceprimarului și departamentelor responsabile să prezinte conceptul de a crea piețe agroalimentare municipale în sectoarele Chișinăului în termen de două săptămîni.

 

 

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , piata , Ion Ceban

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.