05 may 2021, 12:00 views 3089
Personalități marcante din domeniul culturii au primit ajutoare financiare
05 may 2021, 12:00 views 3089

Personalități marcante din domeniul culturii au primit ajutoare financiare

Primăria a lansat astăzi campania socială de susținere a personalităților marcante din domeniul culturii, cu genericul „Dăruim lumină". Inițiativa aparține Primarului General, Ion Ceban și este desfășurată de Direcția cultură.

Pe parcursul anului, subdiviziunea municipală de profil, împreună cu uniunile de creație, a monitorizat și evaluat situația a cca 1200 de personalități din domeniul culturii (privind starea sănătății și situația materială), din care au fost selectați 110 reprezentanți ai breslei, aflați în situații de risc. Pentru persoanele respective, autoritățile locale au decis oferirea ajutoarelor financiare unice, a cîte 1000 de lei, către sărbătorile de Paști.

De asemenea, au fost identificate 21 de personalități din domeniul culturii: interpreți, dirijori, compozitori, actori, regizori, folcloriști, artiști plastici, bibliografi etc., care au marcat jubilee în acest an, inclusiv 100+ ani (în perioada: ianuarie-aprilie 2021), care s-au învrednicit de premii bănești, a cîte 1500 lei și coșuri cu fructe. Alte 12 personalități marcante au beneficiat de premii a cîte 1000 de lei și coșuri cu produse alimentare.

Primarul General, Ion Ceban, s-a declarat onorat să vină în fața oamenilor de cultură, prezenți la eveniment, urîndu-le să fie sănătoși și să ne bucure și în continuare prin creațiile lor. „Vă mulțumim pentru că sînteți și să ne trăiți sănătoși. Iar noi, să reușim să ne ridicăm, pe cît este posibil, așteptărilor oamenilor de creație. Pentru că atunci cînd ne este greu sau cînd ni-i ușor, tot la creația Dumneavoastră apelăm", a mai spus Ion Ceban.

La rîndul lor, artiștii invitați la eveniment s-au arătat mulțumiți de atenția acordată de autoritățile locale. Majoritatea celor prezenți au spus că pregătesc concerte și că așteaptă posibilitățile de a ieși în fața publicului - spectator.

Maestrul Eugen Doga, este unul din beneficiarii Campaniei municipale „Dăruim lumină”. Ilustrul compozitor a avut și un mesaj către organizatori. „Artiștii sînt oameni capricioși. Ei așteaptă atenție tot timpul. Vă mulțumim că v-ați amintit de noi, care sîntem o echipă nu prea mare, dar ambițioasă. Aș dori ca Direcția cultură să ne aducă bucurie și pe viitor", a mai menționat compozitorul.

Source: noi.md

Keywords:

ajutor , Artiști , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.