05 july 2021, 15:30 views 3337
„Porțile Orașului” se vor schimba la față
Photo: newsmaker.md
05 july 2021, 15:30 views 3337

„Porțile Orașului” se vor schimba la față

Chișinăul prinde culoare. Restaurarea complexului „Porțile Orașului” va demara în curînd, iar odată cu reabilitarea fațadei, va fi instalat și iluminatul decorativ. Anunțul a fost făcut de consilierul municipal al PSRM, Alexandr Odințov.

De mai mulți ani ”Porțile Orașului” care sînt și una dintre cărțile de vizită ale Chișinăului, și-a pierdut farmecul de odinioară. Deja de ani buni, acesta este un complex de blocuri vechi, murdare și acoperite de mucegai. În doar cîteva luni acestea își vor schimba aspectul grație unui proiect elaborat și propus spre aprobare la inițiativa aleșilor locali de pe lista PSRM. Odințov a declarat că în cel mult trei spătămîni, Primăria urmează să desfășoare o licitație în acest sens, transmite a-tv.md.

Așa cum Porțile Orașului reprezintă un simbol al capitalei este necesar să reabilităm aceste blocuri. În aceste scopuri din bugetul municipal au fost alocate trei milioane și jumătate de lei. Bani care vor fi cheltuiți pentru reîmprospătarea fațadei cu instalarea iluminării decorative. Licitația încă nu a fost desfășurată, însă pachetul de documente pentru organizarea acesteia este deja pregătit. Imediat cum va fi ales cîștigătorul licitației, compania va purcede la efectuarea lucrărilor de restaurare a fațadei.

Mai mult, alesul local opinează că tot la inițiativa PSRM, în preajma complexului de blocuri va fi amenajat și un scuar. Anterior, pe parcela cu pricina urma să fie înalțat un complex pentru servicii auto. Socialiștii au insistat ca CMC să renunțe la acest proiect.

Terenul care se află în spatele meu i-am atribuit statut de scuar, ceea ce este de fapt. Iar, pentru amenajarea acestui spațiu este nevoie de 100 de mii de lei. Bani care, cu regret, nu au fost identificați în bugetul pentru acest an. Sper că, anul viitor acești bani vor fi identificați. Totdată sînt în cautarea sponsorilor care și-ar fi dorit să realizeze acest proiect.

Amintim că, în ultimii doi ani, Primăria a acordat o atenție deosebită aspectului capitalei. Au fost renovate și amenajate mai multe scuaruri, alei și parcuri. Mai mult, au fost reabilitate trotuarele și eliberate de zecile de chioșcuri și construcții neautorizate.

Source: a-tv.md

Keywords:

Chisinau , clădire , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
1353 locuitori

Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.