25 may 2021, 12:30 views 3624
Cum vor activa taberele de vară de la Chișinău în acest an
25 may 2021, 12:30 views 3624

Cum vor activa taberele de vară de la Chișinău în acest an

În această vară, la Chișinău, vor fi deschise o serie de tabere specializate pentru diferite domenii de interes și de activitate a tinerilor. Viceprimara în domeniul educației, Angela Cutasevici, a anunțat în această dimineață cum vor funcționa acestea.

Angela Cutasevici, viceprimar pe domeniul educației

«Pentru anul curent, avem avizul condiționat al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin care ni se permite organziarea desfășurării activității taberelor cu sejur de zi doar la capaciatea de 50 %. În context, vom avea oferta 12 tabere cu sejur de zi, cu un program de activitate de la 8.0 dimineața și pînă la 17.00 seara în incinta a 12 instituții școlare. În cadrul acestor tabere vor putea participa 940 de copii. Noi vom face demeresuri pentru a deschide o tabără constantă pentru 118 de copii rămași fără îngrijire părintească din subordinea mun. Chișinău».

Cutasevici a menționat de asemenea, că vor fi deschise tabere sportive în incinta a opt școli sportive. În cadrul Centrului Municipal de Tineret va fi deschisă o tabără de vară pentru elevii din Consiliul municipal al elevilor și pentru voluntarii din CMT. Vor fi deschise și trei tabere de artă și 27 de tabere tematice în cadrul centrelor comunitare pentru copii și tineri.

Source: noi.md

Keywords:

tabără , copii , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
2627 locuitori

Micăuţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gornoe și Micăuţi. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Strășeni și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2627 oameni. Satul Micauți a fost menționat documentar în anul 1756.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.