21 june 2021, 10:30 views 2906
În acest weekend a mirosit a borș ucrainean în Chișinău
21 june 2021, 10:30 views 2906

În acest weekend a mirosit a borș ucrainean în Chișinău

Un festival al borșului ucrainean s-a desfășurat aseară cu ocazia zilelor culturii Ucrainei la Chișinău.

Pe lîngă portul și muzica tradițională, gospodinele au luat cu ele și rețete vechi de bucate specifice culturii țării vecine, iar vizitatorii s-au delectat cu cîte o porție generoasă de borș.

Gospodinele venite din diferite colțuri ale țării au adus cu ele și rețetele tradiționale de borș ucrainean. Astfel, acestea s-au întrecut la gătit două tipuri de supă. Într-un pavilion se lucra de zor la prepararea borșului așa cum o pot face doar ucrainenii din zona de nord a țării.

Iar alături, gospodinele găteau la foc iute borș specific zonei de centru a Moldovei. Din meniu nu au lipsit nici tradiționalele pampușki, care nu sînt altceva decît bucăți de pîine amestecate cu mujdei.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.