15 july 2021, 10:10 views 2262
Primăria Chișinău a instalat corturi anti-caniculă în zonele aglomerate
15 july 2021, 10:10 views 2262

Primăria Chișinău a instalat corturi anti-caniculă în zonele aglomerate

În locurile aglomerate din sectoarele municipiului Chișinău au fost instalate corturi anti-caniculă unde trecătorii pot bea apă și cere ajutor în caz de necesitate.

Municipalitatea a instalat astăzi corturi anti-caniculă în locurile aglomerate și a început să stropească străzile principale, aleile și scuarurile din parcuri. În corturile anti-caniculă trecătorii pot servi apă și solicita ajutor medical în caz de necesitate.

Potrivit informației prezentate, în transportul public din capitală, cetățenii pot solicita de la taxatori sau șoferi apă potabilă, în timpul călătoriei sau la stația terminus. Toate unitățile de transport public sunt dotate corespunzător și au conectat sistemul de aer condiționat.

În același timp, municipalitatea a anunțat că pe perioada estivală, au fost redeschise toate cișmelele de pe teritoriul capitalei. Sursele de apă sunt amplasate în Parcul „Valea Morilor", în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfînt", în Scuarul Catedralei, iar din acest an, și în Parcul „Alunelul". În sectorul Botanica, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor", activează fără întrerupere buveta.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că de 14 iulie începînd cu orele 14.30, a intrat în vigoare Codul galben de caniculă care se va menține până la 19 iulie. Potrivit meteorologilor, pe arii extinse temperatura aerului va depăși 35 grade Celsius.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

caldura , capitala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1480
Populația:
2081 locuitori

Cetireni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cetireni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de oameni. Satul Cetireni a fost menționat documentar în anul 1480.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.