14 november 2021, 12:30 views 2062
În Parcul Dendrariu al capitalei a fost sădită o alee de 49 de copaci
14 november 2021, 12:30 views 2062

În Parcul Dendrariu al capitalei a fost sădită o alee de 49 de copaci

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții mai multor etnii care locuiesc în capitală, au participat la plantarea copacilor în Parcul Dendrariu.

Astfel, au fost plantați 49 de arbori pe una din aleile parcului, care semnifică cele 49 de orașe ale lumii, în care există cîte o stradă ce poartă numele de Chișinău.

Pe alee a fost sădit și un copac, simbol al toleranței în contextul Zilei Internaționale a Teleranței ce este marcată în fiecare an la 16 noiembrie.

La acest eveniment au participat liderii și membrii Agenției Relații Interetnice, Direcției consolidarea relațiilor interetnice, Comunității Ruse din R.M, Comunității Evreiești și Avocatul Poporului, Natalia Moloșag.

”Ne-am propus ca în această toamnă să organizăm cât mai multe acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor pe teritoriul municipiului Chișinău”, a menționat primarul capitalei, mulțumind tuturor participanților la acțiune.

Anterior, Ion Ceban a declarat că astăzi la Chișinău vor fi plantați 11 mii de arbori și arbuști.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Dendrariu , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.