20 january 2022, 12:00 views 2308
Zonele de agrement, parcurile de distracții, cluburile de noapte și ringurile de dans din municipiul Chișinău își sistează activitatea
20 january 2022, 12:00 views 2308

Zonele de agrement, parcurile de distracții, cluburile de noapte și ringurile de dans din municipiul Chișinău își sistează activitatea

Zonele de agrement, parcurile de distracții, cluburile de noapte și ringurile de dans din municipiul Chișinău își sistează activitatea, în contextul evoluției situației epidemiologice nefavorabile și alarmante prin infecția cu noul coronavirus. Totodată, activitatea extrașcolară în instituțiile de învățămînt primar și secundar din municipiul Chișinău, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie, se va desfășura la distanță. Deciziile au fost luate miercuri, 19 ianuarie, de către membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău, scrie zdg.md

Potrivit hotărîrii, activitățile teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert se vor desfășura cu respectarea regulilor în vigoare de sănătate publică, cu obligativitatea ca toți spectatorii să prezinte la intrare certificatul COVID-19. Totodată, entitățile publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău vor organiza, după caz, programul de muncă al angajaților la distanță sau introducerea programului de muncă diferențiat.

Conform deciziei adoptate, centrele de sport și fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 metri pătrați pentru fiecare client, cu obligativitatea ca toți clienții să prezinte la intrare în unitate certificatul COVID-19.

„Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul de locuri existente în spațiile interioare, cu obligativitatea deținerii de către toții clienții a certificatului COVID-19”, se arată în document.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.