21 january 2022, 12:30 views 2612
Chișinăul dorește să devină Capitala Europeană a Tineretului-2025
21 january 2022, 12:30 views 2612

Chișinăul dorește să devină Capitala Europeană a Tineretului-2025

Direcția generală educație, tineret și sport, împreună cu Centrul municipal de tineret, vor elabora pînă la data de 21 februarie un nou concept de activități care urmează a fi înaintat Forumului European al Tineretului pentru a obține titlul ,,Chișinău - Capitala Europeană a Tineretului 2025",  transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, șeful interimar al direcției sus-numite, participarea capitalei la acest concurs este una meritată, căci în 2021 municipiul Chișinău a fost inclus în topul celor 4 orașe finaliste, alături de Ghent (Belgia), Lviv (Ucraina) și Veszprem (Ungaria). "În cadrul bilanțului concursului, juriul a remarcat dorința municipiului Chișinău de a obține acest titlu cît și inițiativele bune planificate în programul Capitalei Europene a Tineretului 2024", a menționat Pavaloi.

Titlul ,,Capitala Europeană a Tineretului" este oferit în cadrul concursului organizat de către Forumul European al Tineretului unui oraș cîștigător pe parcursul unui an, iar în Capitala europeană a tineretului urmează a fi organizate mai multe activități și programe pentru tineret.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1788
Populația:
3089 locuitori

Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.