26 july 2022, 11:45 views 3119
Moscova este pregătită pentru un dialog constructiv și deschis cu Chișinăul
26 july 2022, 11:45 views 3119

Moscova este pregătită pentru un dialog constructiv și deschis cu Chișinăul

Rusia îndeamnă Moldova să nu caute amenințări acolo unde acestea nu există, ci să se concentreze pe rezolvarea problemelor practice de dezvoltare a cooperării dintre țările noastre, menționînd că Moscova este pregătită pentru un dialog constructiv și deschis pentru discutarea acestora.

Acest lucru este menționat în comentariile reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în legătură cu reacția părții moldovenești la activitatea privind serviciile consulare pentru cetățenii ruși care locuiesc în Transnistria, relatează Noi.md

Maria Zaharova a menționat că Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a atras atenția asupra declarației președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, din 21 iulie, la TVR Moldova, potrivit căreia activitatea secției consulare din Tiraspol reprezintă o "amenințare la adresa integrității teritoriale" a Republicii Moldova.

"Nu putem fi de acord cu o astfel de evaluare. Ministerul rus de Externe a comentat în mod repetat acest subiect. Și repetăm: nu există nici un fel de politică și mai ales nici o încălcare a suveranității Republicii Moldova în activitatea secției menționate. Este vorba exclusiv despre furnizarea de servicii consulare general acceptate cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria, care sînt peste 200 de mii în regiune.

Îndemnăm partea moldovenească să nu caute amenințări acolo unde acestea nu există, ci să se concentreze pe rezolvarea problemelor practice de dezvoltare a cooperării dintre țările noastre. La rîndul nostru, confirmăm disponibilitatea noastră pentru un dialog constructiv și deschis pentru a le discuta.

În acest sens, un rol important ar trebui să joace mass-media locală și rusă, care sînt îndemnate să ofere informații cît mai obiectiv posibil, fără excepții, amenințări și cenzură politică, inclusiv din partea autorităților", a spus Maria Zaharova în comentariul său.

Source: noi.md

Keywords:

Moscova , dialog , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.