30 july 2022, 10:35 views 2097
Acces securizat în incinta Aeroportului Chișinău. Pasagerii vor trece de dispozitive special instalate
30 july 2022, 10:35 views 2097

Acces securizat în incinta Aeroportului Chișinău. Pasagerii vor trece de dispozitive special instalate

Mai multe echipaje mixte ale forțelor de ordine vor patrula, zilnic, în incinta și în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău. Mai mult, călătorii care vor intra în incinta clădirii vor fi nevoiți să treacă de dispozitive speciale instalate de forțele de ordine, în vederea sporirii securității și siguranței vizitatorilor.

Potrivit Poliției de Frontieră, începînd de astăzi, 30 iulie, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens, va fi inițiată instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroport. Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12:00, 31 iulie 2022. Contactată de NM, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că dispozitivele vor scana pasagerii și pagajele acestora la intrarea în aeroport. Potrivit sursei, măsura vine suplimentar la mecanismul de patrulare de către Poliția de Frontieră, IGP, INSP și IGC și va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău, transmite moldovenii.md cu referire la newsmaker.md.

Totodată, în incinta Aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje canine specializate vor participa la menținerea regimului.

Adițional, va fi reorganizat spațiul de parcare în fața AIC, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decît călătorii. Măsura va deveni operațională din data de 1 august 2022.

„Rugăm călătorii sa vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare", îndeamnă polițiștii de Frontieră.

Potrivit sursei, în continuare vor fi instituite noi măsuri cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual.

De menționat că, în ultima perioadă, oamenii legii primesc zilnic alerte cu bombă. Deși pînă acum toate s-au dovedit a fi false, alertele au perturbat mai multe curse avia, dînd, astfel, peste cap, activitatea Aeroportului Internațional Chișinău.

Source: newsmaker.md

Keywords:

aeroport , Chisinau , securitate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.