29 august 2022, 16:30 views 2107
Dedicat celui căzut în lupta pentru libertatea noastră: erou al războiului, comemorat la Chișinău
29 august 2022, 16:30 views 2107

Dedicat celui căzut în lupta pentru libertatea noastră: erou al războiului, comemorat la Chișinău

La cimitirul militar al complexului memorial „Eternitate” din Chișinău a avut loc o ceremonie de acordare a onorurilor militare și ortodoxe eroului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, soldatul Armatei Roșii Alexei Polyakov, decedat pe capul de pod Șerpeni în august 1944 .

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, rămășițele eroului au fost descoperite de Mișcarea de Căutare a Moldovei în luna februarie a acestui an. Înainte de a fi trimise pentru înmormîntare în patria lor, în regiunea Voronej, zeci de locuitori din Chișinău, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic al Rusiei și Belarusului au venit să-și ia rămas bun de la eroul eliberator.

Onoruri militare au fost acordate eroului de către veterani din Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova și Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan. Onorurile ortodoxe eroului Alexei au fost date de un sfat de preoți militari sub conducerea arhimandritului Nicolae.

Rămășițele soldatului Poliakov din Armata Roșie au fost transferate la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova pentru a fi livrate ulterioare în patria lor.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.