30 august 2022, 12:00 views 1095
Un nou liceu se va deschide în sectorul Botanica al capitalei
Photo: diez.md
30 august 2022, 12:00 views 1095

Un nou liceu se va deschide în sectorul Botanica al capitalei

Din 01 septembrie, instituția de învățămînt Liceul Teoretic „Pro Succes” din sectorul Botanica va fi transferat cu 29 complete de clase, cu un contingent de 804 elevi, în sediul fostului Gimnaziul nr. 3 (str. Dante Alighieri 11 „A”), activitatea căruia a fost suspendată în anul 2012.

Din anul 2021 au fost inițiate lucrări de reparație capitală a edificiului pentru a crea condiții favorabile și posibilitatea trecerii în termene cît mai rezonabile a Liceului Teoretic ,,Pro Succes” în clădirea renovată.

Pentru reparația capitală a sediului au fost alocate surse financiare în sumă totală de peste 29 milioane de lei, inclusiv:

• Reparația edificiului – 9 milioane de lei
Procurări:
• Utilaj tehnologic- 1,8 milioane de lei
• Mobilă- 1,3 milioane de lei
• Material didactic- 35 mii lei
• Alte materiale – 200 mii lei
În momentul de față sînt în derulare lucrări de finisare și amenajare a teritoriului.

Gimnaziul „Pro Succes” a fost amplasat în sediul fostului Gimnaziu- internat nr. 23, (str. Așhabad nr. 129), care a fost lichidat în 2008, în urma reformei rezidențiale.

În anul 2010 Gimnaziul „Pro Succes” a fost reorganizat în Liceul Teoretic „Pro Succes”.

În 2016 LT „Pro Succes” urma să fie transferat în sediul din str. Dante Alighieri 11 „A”.

Din lipsa surselor bugetare, lucrările de reparație nu au fost finalizate.

Asigurarea funcționalității eficiente a instituțiilor de învățămînt general din municipiu este una din direcțiile prioritare ale Primăriei municipiului Chișinău.

În urma studiului vizînd funcționalitatea reţelei instituţiilor de învăţămînt din municipiu și utilizarea rațională a spațiilor școlare s-a constatat o evidentă necesitate de a mări capacitatea instituției Liceul Teoretic „Pro Succes”.

Lipsa de spațiu în școală și suprasolicitarea instituțiilor de învățămînt din vecinătate ( LT „Iulia Hașdeu”; LTPA „Elena Alistar” și IPLT „Tudor Vladimirescu” a determinat oportunitatea reamplasării Liceului Teoretic „Pro Succes” în alt edificiu pentru utilizarea acestuia la capacitatea de proiect.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , liceu , Botanica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.