19 january 2016, 12:23 views 8682
La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona
19 january 2016, 12:23 views 8682

La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona

Obiectele sfinte au fost aduse la o mănăstire din Bender cu binecuvîntarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a comunicat pentru Sputnik Moldova un reprezentant al Mănăstirii (de călugărițe) „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Petropavlovsk.

În aceasta mănăstire, pentru a doua oară, au fost expuse icoana făcătoare de minuni și moaștele uneia dintre cele mai venerate sfinte din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse – Fericita Matrona de la Moscova.

Împreună cu moaștele ei, au fost aduse și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, moaștele Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie din Solun și alte sfințenii ortodoxe: icoana Sfîntului Ioan de Kronstadt și un epitrahil (accesoriu din veșmintele liturgice ale preotului – n.red.), aduse de la Sankt Petersburg, și o cruce cu o părticică din Sfînta și de viață făcătoarea Cruce a Domnului, din Ierusalim.

„Am observat mai multe cazuri de vindecare. Odată, o femeie a venit în cîrje, s-a atins de moaștele Sfintei Matrona și a plecat fără cîrje", a relatat pentru Sputnik călugăriță Nectaria, în numele stareței Elisabeta.

Sfințeniile se vor afla în Mănăstirea „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Bender pînă la 30 ianuarie.

Source: www.noi.md

Keywords:

icoana , moaşte , Bender

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.