11 april 2022, 14:00 Contests, festivals, musical projects views 1667
Drumul regional Străşeni-Voinova a fost renovat
11 april 2022, 14:00 Contests, festivals, musical projects views 1667

Drumul regional Străşeni-Voinova a fost renovat

Drumul regional L442 - Strășeni – Voinova (raionul Strășeni) a fost reabilitat şi modernizat, iar o comisie de recepţie a constatat ieri că lucrările au fost desfăşurate conform planului.

Activitățile din cadrul proiectului au ținut de reconstrucția și modernizarea a 10 km de drum. Beneficiari ai acestuia sunt locuitorii din orașul Strășeni, comuna Ghelăuza, satele Recea, Zubrești, Chirianca, Voinova și ai satelor învecinate, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

„Au fost reabilitați 10 km de drum din extravilanul localităților nominalizate, construite și reabilitate 46 de podețe la drumul principal și podețe laterale la intrările în curți, amplasate semnele de circulație rutieră corespunzătoare, consolidate acostamentele, precum și amenajat teritoriul adiacent drumului menționat”, indică ADR Centru.

Pentru realizarea acestor lucrări, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost alocaţi aproape 45 milioane de lei (circa 2,25 mln de euro) și din sursele Fondului Rutier, Administrația de Strat a Drumurilor - 45,5 mln de lei.

Source: noi.md

Keywords:

drum , Străşeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.