08 january 2021, 12:00 Folk music views 3593
15 localităţi din raionul Cahul, sub cod roşu de COVID-19
Photo: depositphotos.com
08 january 2021, 12:00 Folk music views 3593

15 localităţi din raionul Cahul, sub cod roşu de COVID-19

15 localităţi din raionul Cahul au revenit sub cod roşu de alertă epidemiologică din cauza înmulţirii numărului de îmbolnăviri de COVID-19. Cu toate acestea, locuitorii din Cahul ignoră complet regulile epidemiologice şi refuză imunizarea.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Tatiana Zatîc, a declarat că situaţia epidemiologică se agravează în mai multe localităţi din ţară.

"Avem cîteva localităţi care au stabilit cod roşu. Autorităţile locale ţin cont de situaţia epidemiologică şi intervin cu măsuri suplimentare pentru a proteja localitatea", a spus Tatiana Zatîc.

"Avem mai multe localităţi din raionul Cahul în care nivelul de morbiditate depăşeşte 100 de cazuri la 10 mii de populaţie. Noi avem 15 localităţi dintre care fac parte raionul Cahul cu 78 de cazuri, Colibași cu 30 de cazuri, LebedencoPelinei şi alte localităţi", a declarat Nicolae Gaițan, medic epidemiolog, Cahul.

Epidemiologii din Cahul spun că cele mai multe cazuri sînt de import.

"Populaţia s-a relaxat, au uitat de distanţă, au uitat de măşti. Vin concetăţenii noştri de peste hotare şi nu respectă autoizolarea. În ultima săptămînă am avut cinci cazuri de import în satul Colibaşi. Am avut un focar acolo la biserica ''Ziua a şaptea'' cu 16 cazuri", a precizat Nicolae Gaițan.

Odată cu instituirea codului roşu în raion au fost impuse şi restricţii drastice pentru a preveni răspîndirea virusului.

"Este interzisă activitatea restaurantelor, cafenelelor după orele 22:00. Este interzis slujbele în interiorul bisericilor. În transportul public, obligator încărcătura să nu fie mai mare de 60%", a menționat Nicolae Gaițan, medic epidemiolog, Cahul.

Acum două săptămîni, din cauza numărului mare de infectări, în spitalele raionale din Cahul şi Ceadîr-Lunga a fost redeschise secţiile de COVID-19.

Source: noi.md

Keywords:

Cahul , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
1695 locuitori

Donduşeni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Donduşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1695 de oameni. Satul Donduşeni a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.