05 march 2018, 10:25 Variety music views 11280
Oraşul Călăraşi s-ar putea alege cu o
05 march 2018, 10:25 Variety music views 11280

Oraşul Călăraşi s-ar putea alege cu o "poartă a sărutului"

O adevărată poartă a sărutului ar putea apărea curînd la Călăraşi.

În 2017, în scuarul Consiliului raional din Călărași au apărut scaune din piatră, replica fidelă a lucrării celebrului sculptor Constantin Brîncuși. Atunci, președintele raionului, Sergiu Artene, declara că-și dorește în același scuar și o replică a uneia dintre cele mai celebre lucrări ale lui Brîncuși – "Poarta sărutului".

Iată că, la jumătate de an de la declarațiile respectiv, Consiliul raional Călărași a lansat un apel către călărășeni, inclusiv către cei din diasporă, pentru a contribui financiar la realizarea proiectului respectiv, care ar "completa ansamblul arhitectural al centrului orăşenesc cu o dominantă arhitecturală".

Potrivit lui Sergiu Artene, "Poarta sărutului" urmează să fie realizată din piatră de Cosăuți, iar valoarea estimativă este de 220 mii lei.

Numele călărășenilor care vor contribui la edificarea sculpturii cu cel puțin 2000 de lei, vor fi încrustate pe o placă de granit, care va fi amplasată pe lucrarea respectivă.

Numele celorlalți, care vor contribui cu o sumă mai mică, vor fi menționate pe pagina web a Consiliului raional.

Source: expresul.md

Keywords:

Călărași , sculptor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
146 locuitori

Iasnaia Poleana este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Iasnaia Poleana a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.