16 july 2018, 12:00 Jazz music views 12047
Orașul Căușeni va avea o Alee a personalităților din domeniul culturii
16 july 2018, 12:00 Jazz music views 12047

Orașul Căușeni va avea o Alee a personalităților din domeniul culturii

Orașul Căușeni va avea o Alee a personalităților din domeniul culturii. Consiliul raional Căușeni a transmis Ministerului Educației, Culturii și Cercetării argumentarea includerii fiecărei din personalitățile propuse în lista edificării busturilor, iar ministerul a elaborat un proiect de hotărîre de Guvern ce a fost propus spre consultare.

În ținutul Căușeni s-au născut personalități marcante în domeniul culturii, ca Ion Ungureanu, Grigore Grigoriu, Emil Loteanu, Maria Bieșu, Vasile Brescanu, Ion Guțu, Eugen Bîzgu.

Aleea se propune a fi amenajată în orașul Căușeni, strada Păcii, 18, cu suprafața de 540,0 metri pătrați, alocată din terenul aferent Casei de Cultură. Cheltuielile pentru elaborarea documentațiilor de proiect privind amenajarea Aleii și executarea lucrărilor de edificare a busturilor vor fi asigurate din mijloace financiare, din contul soldului de mijloace bănești constituit în urma executării bugetului raional Căușeni.

Source: moldpres.md

Keywords:

Căușeni , cultura , Alee

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.