23 march 2023, 09:30 Jazz music views 1434
O pietonală de 2 km ar putea apărea pe malul unui rîuleț din Moldova
23 march 2023, 09:30 Jazz music views 1434

O pietonală de 2 km ar putea apărea pe malul unui rîuleț din Moldova

Primăria Căușeni s-a apucat de curățat malurile unui rîuleț din centrul orașului care nu a văzut tehnică specială niciodată.

Cel puțin asta reiese din starea în care se găsea un afluent al rîului Botna care traversează un sector al urbei. Rîul era înnămolit, plin cu gunoaie iar pe mai aproape era imposibil de trecut. Acum două săptămîni tehnica specială angajată de primărie s-a apucat de curățat malurile, tăiat copacii, iar edilul visează ca în zonă să apară o pietonală de aproape 2 km și jumătate lungime, transmite studio-l.online.

De mai bine de 2 săptămîni rîul Lunguța din orașul Căușeni a început a se curăța.

Lucrările au început din centrul orașului, iar pe o distanță de peste 2 km se sapă în maluri, iar toată mizeria este cărată de aici. Se întîmplă după ce edilul a luat decizia de a face curățenie pe acest rîuleț și de a transforma sectorul într-o zonă de agrement cu alei pavate, bănci și piste pentru bicicliști.

Lucrările au început însă, dar bani nu au fost prevăzuți. Primarul afirmă că a depus o notă de concurs la Ambasada Cehiei în RM, dar așa și nu a primit un răspuns.Locuitorii orașului Căușeni au păreri împărțite de aceste lucrări.

Oamenii cer ca toate defrișările să fie înlocuite cu plantări. Potrivit oficialilor valoarea lucrărilor care se realizează în prezent este de 300 de mii de lei, bani care urmează a fi aprobați de consilierii orășenești.

Source: noi.md

Keywords:

Căușeni , riuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.