19 april 2019, 10:51 Rock music views 16386
Krasnoselski vrea să redenumească regiunea transnistreană
19 april 2019, 10:51 Rock music views 16386

Krasnoselski vrea să redenumească regiunea transnistreană

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vrea ca Transnistria să fie redenumită în Pridnestrovie.

Potrivit lui, termenul „Transnistria" a fost inventat de partea moldovenească și „are un concept de ocupație, care conduce la ideea fascismuluu și a nazismului", notează agora.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe de lucru cu așa-zisul premier al regiunii, scrie presa locală. „Termenul de „Transnistria", folosit în Occident, este inacceptabil pentru Pridnestrovie: a apărut în timpul ocupației fasciste-române pentru a desemna guvernarea românească", a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul nerecunoscut a mai spus că a recomandat mai multor diplomați să se folosească noua denumire a regiunii. „Străinii trebuie să se obișnuiască să utilizeze adevărata denumire", a menționat el.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lescnic, solicitată de Publika TV, a declarat că, în procesul de negocieri, în toate documentele elaborate pe platforma OSCE, se utilizează doar sintagma „conflictul transnistrean" și, respectiv, denumirea „Transnistria", formulă care este acceptată la nivel internațional.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.