26 april 2022, 13:00 Rock music views 2982
Alertă în stînga Nistrului! Tiraspolul a instituit cod roșu de pericol terorist
Photo: novostipmr.com
26 april 2022, 13:00 Rock music views 2982

Alertă în stînga Nistrului! Tiraspolul a instituit cod roșu de pericol terorist

Alertă în stînga Nistrului. Pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, după explozia de luni în sediul MGB-ului transnistrean și cele din Maiac, informează moldovenii.md cu referire la tv8.md.

Decizia a fost luată la ședința de marți, 26 aprilie, a Consiliului de Securitate din stînga Nistrului.

Membrii Consiliului de Securitate au stabilit un „nive critic” de securitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Securitate, se confirmă și un al treilea atac, asupra unei unități militare de la Parcani. Mai multe canale de Telegram au scris luni seară despre acest lucru, însă nu exista o confirmare oficială.

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB, a avut loc o explozie. Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stînga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime.

În scurt timp, staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență.

Marți dimineață, 26 aprilie, MVD-ul de la Tiraspol a anunțat că au avut loc două explozii în Maiac, o localitate din raionul Grigoriopol. Ținta ar fi fost două antene de radiocomunicații.

Între timp, președinta R. Moldova, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Membrii CSS se întrunesc la ora 13:00, iar ulterior vor fi făcute declarații pentru presă.

 

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
841 locuitori

Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.