09 january 2022, 13:45 Rock music views 1529
Accesul fermierilor la terenurile agricole după traseul Tiraspol – Camenca, prelungit
09 january 2022, 13:45 Rock music views 1529

Accesul fermierilor la terenurile agricole după traseul Tiraspol – Camenca, prelungit

Termenul de aplicare a Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul național M4 Tiraspol – Camenca, restricționat de administrația Tiraspol, a fost prelungit pînă la data de 31 decembrie 2022.

Prelungirea termenului este rezultatul dialogului desfășurat la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Informația este comunicată de către Biroul politici de reintegrare.

Potrivit sursei, subiectul a fost pus recent în discuție și în cadrul reuniunii experților de pe ambele maluri ale Nistrului din domeniul agriculturii în cadrul grupului sectorial de lucru.

Chișinăul a solicitat excluderea termenului-limită de 31 august curent, anterior impus de Tiraspol și asigurării accesului nelimitat, necondiționat și durabil la terenurile agricole în vederea deplasării fără bariere la acestea.

Acțiunea este crucială pentru agricultorii din platourile Coșnița și Cocieri a raionului Dubăsari și vine să asigure desfășurarea lucrărilor sezoniere și transportării fără obstacole a materialelor/ echipamentelor agricole și a roadelor recoltate.

Amintim că după traseul M4 Camenca – Tiraspol, sînt amplasate 6498 de hectare de teren agricole (în total peste 9 mii de ha de teren și pajiști, construcții, livezi și fîșii de protecție forestieră) ce aparțin locuitorilor din cadrul primăriilor Doroțcaia, Cocieri, Coșnița, Molovata Nouă, Pîrîta.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.