02 april 2020, 16:30 Music from the movies views 4109
În Găgăuzia a fost creată o hartă turistică cu datele de contact ale meșteșugarilor locali
02 april 2020, 16:30 Music from the movies views 4109

În Găgăuzia a fost creată o hartă turistică cu datele de contact ale meșteșugarilor locali

În Autonomia Găgăuză a fost elaborată o hartă specială pentru turiști cu locul aflării și datele de contact ale meșteșugarilor locali.

Publicația pentru turiști a fost prezentată la centrul turistic al Găgăuziei din Comrat în timpul vizitei ambasadorului Uniunii Europene, Peter Mikhalko.

După cum a declarat ghidul Vera Garciu pentru portalul de știri Gagauzinfo.MD, harta a fost creată după proiectul organizației neguvernamentale Pro Europa din Comrat.

„Această hartă a devenit cartea de vizită a Găgăuziei. Am distribuit-o agențiilor de turism din Chișinău. După aceasta, interesul turiștilor pentru autonomia noastră a crescut semnificativ. În această hartă sînt incluși nu numai meșteșugarii renumiți din Găgăuzia, ci și datele de contact ale acestora. Înainte ca turiștii să meargă la ei, agenția îi contactează din timp, cerîndu-le să facă suveniruri pentru turiști", a spus Vera Garciu.

În această hartă sînt incluși aproximativ 30 de meșteșugari din Găgăuzia. Majoritatea produc elemente ale culturii naționale găgăuze.

Meșterii incluși în harta turistică produc suveniruri în stil național găgăuz, suveniruri din susac, covoare cu ornamente găgăuze, picturi în stil Petrikovka, realizează icoane și tablouri din cupru, obiecte din olărit, păpuși în haine naționale găgăuze și altele.

Cu lista completă a meșteșugarilor incluși în această hartă turistică puteți lua cunoștință la Centrul Turistic din Găgăuzia, situat în incinta Primăriei Comrat.

Source: gagauzinfo.md

Keywords:

Găgăuzia , harta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
2100 locuitori

Făleştii Noi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făleştii Noi și Pietrosul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2100 de oameni. Satul Făleştii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.