07 august 2017, 09:40 Cetatea Neamț views 8131
Descoperire impresionantă într-un sat moldovenesc
07 august 2017, 09:40 Cetatea Neamț views 8131

Descoperire impresionantă într-un sat moldovenesc

Descoperire arheologică impresionantă în satul Costeşti, raionul Ialoveni.

Specialiştii au descoperit mai multe morminte medievale de peste 700 de ani. Potrivit arheologilor, osemintele datează din secolul al XIV-lea, iar cei înhumaţi nu ar fi de religie creştină.

"E vorba despre morminte care nu au inventar, e vorba despre morminte sărace, care ar fi orientate cu capul spre vest, dar nu sînt creştini, au braţele de-a lungul corpului. Sau e vorba de un cimitir întins, care are sute de metri, sau e vorba de un cimitir nou", a spus directorul Agenţiei Naţionale Arheologice, Vald Vornic.

Se presupune că acestea ar fi ieşit la suprafaţa solului în urma ploilor din această săptămînă. Săpăturile arhiologice vor dura cîteva zile.

Source: publika.md

Keywords:

descoperire , sat , Ialoveni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.