19 may 2017, 10:36 views 47721
Satul Nimoreni vă invită la Festivalul Peștelui
19 may 2017, 10:36 views 47721

Satul Nimoreni vă invită la Festivalul Peștelui

Locuitorii satului Nimoreni din raionul Ialoveni organizează și în acest an Festivalul Peștelui. Ei îi invită pe toți iubitorii de mămăligă cu mujdei și pește prăjit la evenimentul gastronomic, care se va desfășura la data de 4 iunie, de la ora 10:00, pe stadionul din localitate.

„Scopul festivalului rezidă în promovarea consumului de peşte, acesta fiind cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor, dar şi al alimentaţiei sănătoase. Nu în ultimul rînd, unul din obiectivele acțiunii culturale date constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională", spun organizatorii.

Pe lîngă faptul că vizitatorii evenimentului vor putea să guste din bucatele preparate din pește: ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește prăjit cu malai, pește cu legume, aceștia vor putea cumpăra pește proaspăt, vor participa la workshop-uri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii și meci de fotbal.

Festivalul Peștelui este la a doua sa ediție, organizatorii propunîndu-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni. Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural".

Source: realitatea.md

Keywords:

Festival , pesti , Ialoveni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.