14 july 2016, 12:20 views 5649
Campanie inedită la Puhoi
14 july 2016, 12:20 views 5649

Campanie inedită la Puhoi

Localnicii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, pot beneficia de alimente la preţ redus, dacă mătură, adună gunoaie sau cosesc iarba din locurile publice. Campania a fost lansată de Primărie cu scopul de a amenaja localitatea şi pentru că cei doi angajaţi de la salubritate nu reuşesc să facă faţă volumului mare de muncă.

Nina Iachim face curăţenie de un an pe uliţele din Puhoi. Femeia primeşte lunar un salariu de 2.000 de lei şi, zilnic, ia masa gratuit la cantina din sat. Ea spune că munca pe care o face îi aduce doar satisfacţie.

În munca sa, Nina Iachim e ajutată de colegul ei.

Primarul satului Puhoi spune că multe zone din localitate arată jalnic, pentru că sînt împînzite de vegetaţie.

"Acei care vor activa timp de două zile, vor cosi vegetaţia în localitate, noi le vom oferi, un abonament timp de un an de zile să beneficieze de reduceri. În cazul în care acea familie va procura produse alimentare de 700 de lei pe lună, anual vor fi 8.000 de lei, automat se subînţelege că vor avea reduceri de 1.600 de lei pe an", a spus primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze.

Tudor Luchianovici este unul dintre localnicii care a acceptat să participe la campania lansată de primărie.

Vînzătoarea de la magazinul social spune că multe familii din sat şi-ar dori să beneficieze de reduceri.

Iniţiativa primăriei nu este însă agreată de unii localnici.

"Doamne fereşte, eu comunalele nu am cu ce le plăti, nu să mai cumpăr... Eu dacă dau 8.000 de lei eu nu am cu ce trăi eu. Eu toţi banii pe care-i primesc, trebuie să-i dau acolo. "

Magazinul social din Puhoi şi-a început activitatea la sfîrşitul anului trecut. Pensionarii şi persoanele cu nevoie speciale din localitate cumpără produse alimentare la un preţ redus.

Source: www.publika.md

Keywords:

campania , Ialoveni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.