01 march 2019, 10:50 views 9996
Un act de vandalism la Comrat
01 march 2019, 10:50 views 9996

Un act de vandalism la Comrat

În perioada de Anul Nou, la Comrat nu au lipsit acte de vandalism.

Astfel, în ajunul nopții de Anul Nou, persoane necunoscute au tăiat partea de sus a unui pom de lîngă intrarea în noua clădire a Universității de Stat din Comrat, transmite Noi.md.

Potrivit portalului Gagauzino.md, paznicul instituţiei a aflat despre cele întîmplate în timpul înconjurului de dimineață.

În Republica Moldova, pentru astfel de infracțiuni se prevede o sancţiune de la 40 la 80 de unități convenționale pentru persoane fizice.

Source: noi.md

Keywords:

Comrat , vandali

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.