19 july 2017, 10:30 Styles of Moldovan dance views 4366
Mai multe străzi din municipiul Ungheni vor fi reparate capital
19 july 2017, 10:30 Styles of Moldovan dance views 4366

Mai multe străzi din municipiul Ungheni vor fi reparate capital

Lucrările au demarat recent şi urmează să fie încheiate pînă la finele anului curent, transmite MOLDPRES.

Costul total al reconstrucţiei străzilor din Ungheni se estimează la 7,1 milioane de lei, alocaţi din Fondul Rutier, precum şi din Bugetul local.

„Totodată, am planificat să începem şi lucrările de construcție a rețelei de canalizare şi tronsoanelor pentru evacuarea apelor pluviale pe cîteva străzi din localitate", a menționat Cristofor Codreanu, viceprimar al municipiului.

De asemenea, Primăria mun. Ungheni a susţinut şi alt proiect de amenajare şi îmbunătăţire a infrastructurii localităţii. Astfel, zilele trecute într-un scuar al oraşului a fost inaugurată o instalaţie urbană sub formă de o bancă supradimensionată, ornamentată cu elemente tradiţionale de pe covoarele moldoveneşti.

„Primăria Ungheni susține inițiativele comunitare și mai ales implicarea activă a tinerilor dornici să contribuie la promovarea imaginii localității noastre. Sperăm ca această nouă instalație urbană să devină un punct de atracție a vizitatorilor, un loc de a petrece timpul liber, de a citi o carte și nu în ultimul rînd, un element care să ne reamintească de identitatea noastră națională", a afirmat Alexandru Ambros, primarul orașului.

Proiectul „Banca unghenenilor" face parte dintr-un amplu program de amenajare a municipiului Ungheni, care în 2017 va împlini 555 de ani de la întemeiere.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Ungheni , strada , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
8 locuitori

Elenovca este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 197 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Elenovca a fost înființat în anul 1916.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.