10 september 2018, 16:30 Styles of Moldovan dance views 12398
O tînără din Ungheni a ajuns pe prima pagină a unui ziar din SUA
10 september 2018, 16:30 Styles of Moldovan dance views 12398

O tînără din Ungheni a ajuns pe prima pagină a unui ziar din SUA

La o lună după ce a ajuns în SUA, Valeria Nemțeanu, o tînără de doar 17 ani din Ungheni, a ajuns pe prima pagină a unui ziar local din statul Nebraska.

În SUA a plecat, datorită unui program american, care oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA, absolut gratuit, căci este finanțat în întregime de Guvernul SUA.

Astfel, visul ei de a studia peste Ocean s-a împlinit. Valeria este acum elevă la o școală din orașul Arapahoe, statul Nebraska. La noi, tînăra ar fi trebuit să fie în clasa a XI-a la Liceul "Ion Creangă" din Ungheni.

Chiar recent, a apărut pe prima pagină a ziarului local "Arapahoe Public Mirror". Asta, pentru că imediat ce a pășit pe pămînt american, a început să facă volintariat.

Source: expresul.md

Keywords:

SUA , revista , Ungheni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
814 locuitori

Fuzăuca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Fuzăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 814 oameni. Prima menţiune documentară a satului Fuzăuca datează din anul 1785.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.