23 january 2023, 14:00 Styles of Moldovan dance views 2106
Gara Ungheni a fost menţionată într-un ghid despre cele mai bune rute feroviare din Europa
23 january 2023, 14:00 Styles of Moldovan dance views 2106

Gara Ungheni a fost menţionată într-un ghid despre cele mai bune rute feroviare din Europa

Gara Internațională din Ungheni a fost menționată de cea mai mare companie de ghiduri de călătorie din lume, Lonely Planet, într-un articol despre cele mai bune rute feroviare din Europa în 2023, în care se arată și despre reluarea, după o pauză de 24 de ani, a cursei Chișinău - Kiev, transmite MOLDPRES.

În articol se relatează că „traseul include o oprire la gara Ungheni din vestul Republicii Moldova, de unde se poate face conexiunea cu Iași, România, oraș al cărui aeroport este un punct strategic pentru ucrainenii care vor să plece în Europa".

„Este un motiv de mândrie pentru ungheneni și o dovadă în plus că Ungheniul e locul UNDE NE CONECTĂM (sloganul ce însoțește brandul regiunii)", a estimat Primăria municipiului Ungheni.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Gara Feroviară , Ungheni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.