10 february 2023, 14:00 Styles of Moldovan dance views 1599
Nouă pretendenți la funcția de primar de Ungheni
10 february 2023, 14:00 Styles of Moldovan dance views 1599

Nouă pretendenți la funcția de primar de Ungheni

Opt partide care și-au înaintat candidați și un candidat independent au depus actele la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Ungheni în prima zi de la lansarea perioadei de depunere a dosarelor.

Contactată de IPN, președintele CECEM Ungheni, Viorica Țăranu, a declarat că Vitalie Vrabie și-a manifestat intenția de a candida independent la funcția de primar de Ungheni și a solicitat liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor de la susținători, transmite IPN.

În cazul candidaților înaintați de partide prezentarea semnăturilor nu este necesară. Eduard Balan, candidatul Comitetului pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a fost înscris preliminar cu numărul 1 în buletinul de vot în urma tragerii la soți, fiind urmat de Dionisie Ternovschi, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Pe a treia poziție este Ghenadi Mitriuc, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), urmat de Gheorghe Petic, candidatul Platformei DA, și Nicolae Gaiduc, candidatul Partidului Comuniștilor (PCRM). Poziția a șasea îi revine lui Vasile Lupu, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), urmat de Ion Tîrsu, candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), iar a opta în buletinul de vot este Lidia Sanduleac, candidata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Dosarele pot fi depuse pînă pe 6 octombrie inclusiv. Organul electoral are la dispoziție 7 zile, de la data primii actelor pentru înregistrare, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.

Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați pe 6 octombrie 2023.

Source: noi.md

Keywords:

primar , Ungheni , candidați , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.